donderdag 28 juni 2012

Gestrand


Toevallig ging ik op bezoek bij vrienden van me, Wimmel en Wammel die een vuurtoren beheren maar wat zag ik ……..Een zeermeermin in het gras zitten. Dus gelijk gevraagd wat er aan de hand was en ze vertelde: Ik lag heerlijk in het water te dromen zonder om me heen te kijken. Een grote golf en hopla zit ik zomaar in het gras, niet eens in het zand maar in het weiland. Wat een schrik was dat. Gelukkig heb ik mijn mobieltje bij me (jaja dat is de schelp), ik heb dan ook al mijn zus gebeld en die zou een mailtje zenden met wat ze ging doen. Dat is de doorzichtige brief in het zand, lijkt voor ons heel maf misschien maar in het zeemeerminnen land is dit heel gewoon. Niemand had die email nog gezien behalve de muis maar ja als niemand naar een muis luistert dan kom je niet verder……als muis zijnde dus.

Wimmel en Wammel, de betrouwbare beheerders zijn ook zeer behulpzame mennekes. Maar ooo ja ze waren natuurlijk ook heel nieuwsgierig want dit gebeurde niet iedere dag. Om de dag totaal compleet te maken aan kleine rampen vloog een engel over de vuurtoren maar dat was net iets te hoog voor haar dus is zij ook geland in het mooie groene gras. Alleen wel met gebroken vleugeltjes. Gelukkig alleen maar de vleugeltjes wat stuk, zelf mankeerde ze niets. Geen nood, ook daar heeft zuslief wel iets op gevonden, ze heeft naald en draad bij haar.

En zuslief had haar snelle jet genomen, zwemmen vond ze toch iets te langzaam gaan. Dus hopla op de jet, nee niet in de jet deze keer. Snel naar haar zusje die ze natuurlijk ook wou helpen, tsja dat kan ik me ook goed voorstellen.
De buurman, een trol, die is ook even komen kijken. Misschien is hij nieuwsgierig? Ja, zeker is hij dat en staat er dan ook vol verwachting bij.
Ja, ik ben gebleven tot alles weer zo was zo als het hoort te zijn, zeemeermin zwom weg en zwaaide nog naar ons. Het engeltje vloog als een volleerde engel over de takken heen en zwaaide ook nog eens.
Daarna heb ik nog even koffie gedronken bij Wimmel en Wammel, vuurtoren bekeken en van het uitzicht genoten. De zon ging net onder dus met een lekker bakkie, op mijn gemakkie puur genieten en ja we hadden allemaal een zeer voldaan gevoel.
Alleen ben ik wel vergeten om die email te bekijken, ja zeker weten dat ik ook nieuwsgierig ben want hoe lees je nu zoiets…..?? Maar ach misschien was het ook wel persoonlijk dus hopelijk spoelt de zee het mooi weg en dan komen daar ook geen vragen over.
Samen met buurman Trol ben ik nog even gaan wandelen langs het strand, nee geen zeemeermin gezien…
Mensen nog aan toe wat weer een dag hebben we beleefd maar gelukkig wel eentje met een heel goed einde.

Zee,takken en zand: Stampscapes
Vuurtoren, gras, trol en steentjes in het pad: De Stempelwinkel
Engeltje: Stampinback
Mannekes, muis en envelop: Oxford Impressions (Alice Sheet)


4 opmerkingen:

KarinsArtScrap zei

supewr leuke kaart fenny.

groetjes karin

Elizabeth zei

Schitterende creatie!! Prachtige scenery en natuurlijk weer een schitterend verhaal erbij. Je vorige creaties zijn ook schitterend.

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Weer een heerlijk verhaal bij deze leuke scenery Fenny!

groetjes, Alie :-)

Marijke zei

de lettertjes van het verhaal zijn deze ronde erg klein Fenny, dus niet gelezen, maar de scenery is weer schitterend, zo veel op te zien, echt weer genieten.